5 Причини да добиете соковник со завртки

5 причини да добиете соковник со завртки 1

Во лето, време е да ги збогатите витамини од овошје и бобинки од вашата градина. И, што може да биде повкусно и поздраво од свежо исцедениот сок? Висококвалитетен соковник ќе ви овозможи да уживате во вкусот на различни пијалоци. Ајде да ја избереме заедно.

Принцип на работа

Вреди да се напомене дека сите сокови се поделени во две групи: завртка и центрифугална. И ако второто е одамна познато на сите, првиот може да се нарече новина. Прво, да го споредиме принципот на работа на секој од нивните уреди.

Суштината на центрифугалниот соковник е да ги меле производите, поради што се формира сокот. Додека моделот со завртки исцеди сок од овошјето. Нагласувам дека тоа е сок, а не само пире од неизвесна конзистентност.Сега, кога се разви идејата за работа на различни видови на сокови, ги наведуваме предностите на моделот со завртки.

Минимален отпад

Откако прво пробавте ваков соковник, ќе бидете изненадени кога ќе видите што останува од плодот. Тенка, цедено кора и семе - торта што веќе може да се фрли. Сè во форма на сок богат со витамини паѓа во вашата чаша.

5 причини да добиете соковник со завртки 2Соковникот за завртки ви овозможува да добиете најмногу сок

Долготрајност

Соковникот за завртки работи прилично бавно, што му овозможува да не се плашите од преоптоварување и, соодветно на тоа, да ви служи многу долго.

Заштеда на енергија

Поради малиот број на вртежи во минута, уредот ви овозможува да не се грижите за километар сметка за електрична енергија во текот на летото. Патем, соковникот за завртки работи тивко, така што можете да го "извлечете" сокот дури и во текот на ноќта.

Лесна грижа

За да објасните колку е лесно да се исчисти соковникот на завртката, треба да запомните на центрифугалниот уред. Запомнете како беше потребно да се расклопат, да се мијат сите детали (како мелница за месо), да се исушат и да се соберат сè. Овде е доволно да го наполните вратот со вода и да го вклучите уредот.

Сок од кој било производ

Соковникот за завртки е во состојба да извлече сок од меки и тврди производи. На пример, од пченични микроб или било какви билки, што е многу погодно кога правите пијалаци. Коктел со вкусен и богат со хранливи материи може да се подготви за само неколку минути..

5 причини да добиете соковник со завртки 3

Само-направените пијалаци се највкусни и здрави

При изборот на соковник за завртки, имајте на ум дека тие доаѓаат во 4 типа: рачен, хоризонтален, напреден хоризонтален (близнак завртка) и вертикален. Ние ги набројавме сорти на уредот според степенот на зголемување на неговата функционалност. И зависи од вас да одлучите кој уред е најдобар да го купите: зависи од тоа колку често планирате да ги израдувате себе си и вашиот дом со свежи сокови.

Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака