"Сина лента" - необична мулти-нивоа на цветни градина што потсетува на морето

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 1

Дури и со помош на една цветна градина, можете да направите празна област навистина убава. Дизајнерката на пејзаж Татјана Тајакина ве поканува да го земете предвид проектот за сина лента, развиен и спроведен од неа за да ја докаже оваа идеја..

Најважно, од гледна точка на специјалист за пејзаж, е внимателно да го проучи местото. И тој ќе ја каже идејата за вистинската цветна градина себе.

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 2

Татјана Тајакина - дизајнер на пејзаж од Минск. Повеќе од 9 години ги исполнува соништата на своите клиенти за убава градина. Таа ја сака својата работа за можноста да погледне во иднината и да го чувствува единството со природата..Веб-страницата со која моравме да работиме беше скоро уреден. Неговиот сопственик само сакаше да направи убава област помеѓу куќата и бањата.

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 3

И идејата за цветната градина ја поттикна самата страница. Таму каде што требаше да се пробие цветната градина, беше поставена патека и беше направен ainingид за потпора. Тие веќе имаа убави линии што течеа во цветната градина.Сакав да направам голема цветна градина, но со еден заеднички елемент. Затоа, ми се чинеше идеја за „лента“ што ќе ја заокружи целата цветна градина, ми се чинеше како успешна.

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 4

Нашата цветна градина е доста млада - тој е само 2 сезони. Многу е интересно да се види како се менува со секоја нова година. Во него има многу цветни едногодишни, што го прави незгодно убаво.

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 5

& quot; Сина лента & quot; - необична повеќестепена цветна градина која потсетува на морето 6

Повеќегодишни години даде декоративен ефект уште следната сезона по садењето. Додека дрвјата и грмушките растат - цветната градина веќе нè радува со бои.

За нас е многу важно што водителката ја сака својата заговор, а особено цветната градина! И ни дава можност да го гледаме.

Фотографии обезбедени од авторот на материјалот.

Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака